Wellness is de weg

Is je doel welzijn, dan is wellness de weg.

Door de eeuwen heen heeft mentaal en fysiek welzijn de mens altijd wel bezig gehouden. Wellness is dus een eeuwenoud begrip, alleen werd het toen nog niet zo genoemd. Het woord wellness is namelijk pas in 1961 bedacht door een Amerikaanse arts, Halbert L. Dunn, en is een samenvoeging van de woorden well(being) en fitness. Volgens Dunn kan ieder mens zelf voor een succesvol bestaan kiezen. Hij stelt dat je door een gezonde leefstijl te volgen beter gaat functioneren, gezonder en gelukkiger wordt en daardoor lichamelijk en geestelijk beter in balans komt. Belangrijk daarbij is de eigen verantwoordelijkheid van de mens om de juiste keuzes te maken op het gebied van voeding, fitness, stressmanagement, spiritualiteit, zingeving, gezondheid, humor en relaties. Dunn publiceerde zijn ideeën in een boekje, High Level Wellness, en werd zo de grondlegger van het begrip wellness. Hij wordt dan ook wel de vader van de wellness-beweging genoemd.

Wellness is een way of life
Inmiddels maakt wellness een grote ontwikkeling door en wordt de definitie steeds breder. Het is een trend, een way of life geworden en het lijkt onwaarschijnlijk dat het ‘uit de mode’ zal raken. Wellness is ontdekt als commercieel succes. Langzaam maar zeker ontstaat een wellness-industrie en houden steeds meer mensen zich met bepaalde vormen van wellness bezig. Je kan wellness toepassen in alle aspecten van het leven: sociale wellness, fysieke wellness, emotionele wellness, spirituele wellness, intellectuele wellness, maatschappelijke wellness. Het zijn allemaal vormen van wellness die elkaar ook vaak nog overlappen.

Een gezond en harmonieus leven
Wellness kan voor iedereen iets anders inhouden, maar in grote lijnen zou je kunnen zeggen dat je door te kiezen voor een combinatie van een gezonde manier van leven, een gezonde manier van bewegen én geestelijk welzijn een gezond en harmonieus leven met weinig stress voor jezelf en je omgeving kan creëren. Een belangrijk aspect daarbij is dat je niet alleen focust op ontspanning, maar ook op inspanning. Nu wellness zo populair is krijg je de mogelijkheden van alle kanten aangeboden. Het is dus zaak goed bij jezelf te blijven en de voor jou juiste keuzes te maken.

Op de hoogte blijven van alle wellness-trends
Vanaf vandaag ben je weer van harte welkom op de geheel vernieuwde site van wellness.nl. Wellness.nl gaat over goed voor jezelf zorgen en op je best zijn, zowel innerlijk als uiterlijk. Je vindt hier heel veel informatie, fijne tips en inspiratie over wellness in de ruimste zin van het woord, van heerlijke resorts en reizen tot en met goede voeding en fitness.

Foto met dank aan Visit Finland

(Wellness is de weg is een sneak preview, lees er meer over in Just Enjoy Megazine)

Lees alles over genieten in Just Enjoy Megazine!
Binnenkort verschijnt een gloednieuw magazine en omdat het zo lekker dik is wordt het een megazine genoemd: Just Enjoy Megazine. Just Enjoy straalt puur genieten uit met een combinatie van fijne onderwerpen, inspirerende artikelen en prachtige foto’s.

Mensen over de hele wereld, hoe verschillend ze verder ook zijn, begrijpen elkaar meteen als het gaat om genieten. Genieten is een bindende factor, daar speelt of je man of vrouw bent, je leeftijd, geld, huidskleur of omvang geen enkele rol bij. Genieten is tenslotte iets wat we allemaal graag doen en je kan het eenvoudig in je dagelijkse leven integreren: maak er jouw nieuwe lifestyle van. Geniet van alles om je heen, zowel van kleine als grote dingen.
Geniet met Just Enjoy en laat je inspireren. Het is namelijk speciaal voor jou en jouw eigen moment gemaakt.

Tot snel!

Geef een reactie