Stressvrij in 21 dagen!

Stressvrij leven, dat willen we toch allemaal? Maar hoe krijg je dat voor elkaar in onze prestatiemaatschappij? Roy Martina schreef er een boek over, zodat het voor iedereen binnen bereik komt.

Niet voor niets is de subtitel van Stressvrij leven ‘als je niet op een bergtop woont’. Het moderne dagelijkse leven vraagt doorgaans veel van ons en we proberen dat ook nog allemaal goed of nog liever perfect te doen. Meestal zorgt dat voor stress. Stressvrij leven kan je zien als een minigebruikersgids die je helpt goed om te gaan met stress. Je krijgt veel concrete stressbusters, tips en technieken waardoor je leert beter om te gaan met stress. Verander je stressbeleving! Dat levert je niet alleen gezondheidswinst op, maar helpt je ook om ontspannen en krachtig in het leven te staan.

Een stressvrij, gelukkig en vitaal leven

Stress heeft veel gezichten. Het kan je vijand zijn, maar ook een bondgenoot, het hangt maar af van hoe je ermee omgaat. Dagelijks kom je dingen tegen waardoor je geïrriteerd of gefrustreerd kan worden, maar als je hierdoor in de stress schiet, is dat volgens Roy je eigen keuze. De uitdagingen in het leven kan je vaak niet veranderen, maar hoe je ermee omgaat wél. Vind je dat te makkelijk klinken? De meer dan vijftig tips die Roy in dit leuke en handzame boekje geeft zijn allemaal vrij eenvoudig. Ze zijn prima toe te passen en kunnen je helpen een gelukkig en vitaal leven te creëren.

Stressbusters

Zomaar wat voorbeelden: Richt je, als je stress ervaart, op de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Zo open je je denken voor oplossingen en dat geeft je grip op de situatie. Een echte stressbuster dus!

Roy geeft ook praktische meditatietips voor iedereen die denkt dat hij daar geen tijd voor heeft: neem even een paar minuten tijdens je lunchpauze of op weg naar huis. Of plan vijf keer per dag één minuutje in. Dat moet toch altijd wel lukken!

Regelmatig een minivakantie doet ook wonderen. Leuk voorbeeld: de staycation, lekker je routine doorbreken met een relaxte vakantie in je eigen huis.

Maak je eigen actielijst

Juist door het kleine formaat en de overzichtelijke indeling is Stressvrij leven heel uitnodigend om meteen mee aan de gang te gaan. Een fijn boekje voor mensen met een druk leven die geen tijd hebben om veel te lezen. Het is onderhoudend geschreven, met een heldere introductie en uitleg van de oefeningen. Zeker weten dat je geboeid en geïnspireerd zal raken! Ook het maken van een actielijst is simpel. Noteer na het lezen van Stressvrij leven welke tips jou het meest aanspreken en hoe je ze gaat integreren in je dagelijkse ritme. Met deze actielijst in gedachten zal je zelf de nodige verandering in je drukke leven kunnen brengen, zodat je misschien wel al binnen 21 dagen stressvrij bent!

Roy Martina

Stressvrij leven maakt deel uit van een serie boeken met als hoofdthema’s Health en Happiness, uitgegeven in samenwerking met het Banyan Centre. Hier kan je o.a. lezingen en workshops bijwonen zoals de workshop ‘Stressvrij Leven’ door Roy Martina. Roy Martina is een Nederlandse holistisch arts die zich heeft gespecialiseerd in acupunctuur, homeopathie en voedingsleer. Hij ontwikkelt methodes om stress en emotionele disbalans op te lossen. Ook wel de body & mind-goeroe genoemd inspireert hij al meer dan 30 jaar overal ter wereld mensen met zijn trainingen, workshops, lezingen en zeker niet in de laatste plaats met de vele boeken die hij heeft geschreven over welzijn en vitaliteit.

BOEK STRESSVRIJ

Stressvrij leven / Drs. Roy Martina / Uitgeverij Spectrum / in samenwerking met Banyan Centre / ISBN 9789000344444 / € 9,99

Redactie Just Enjoy Megazine

Foto Joost Leijen

Geef een reactie