Cocooning

Ook al weet je niet precies wat de term betekent, onbewust ben je toch veel met cocooning bezig of probeer je het zo veel mogelijk te doen. Cocooning staat namelijk voor lekker knus op de bank liggen, tijd met je dierbare doorbrengen, in je warme bedje kruipen en persoonlijk contact hebben met de mensen om je heen. Krijg jij bij deze dingen ook zo’n warm gevoel en een smile op je gezicht? Klopt en het liefst wil je dit zo vaak mogelijk doen! Cocooning is een trend van de laatste jaren. Vooral door de crisis heeft dit steeds meer verschillende vormen gekregen. Hele dag gewerkt terwijl het met de economie niet goed gaat? Het enige wat je dan nog wilt is cocoonen.

Trend

Cocooning is een trend die het licht zag begin jaren ’90. Door de snel veranderende en veeleisende samenleving snakten steeds meer mensen naar de geborgenheid en veiligheid van een vertrouwde woonomgeving. Producenten van meubelen en elektronica speelden hier gretig op in en de trend werd al snel een levenswijze.

 

Tips

Leuk zo’n nieuwe trend, maar hoe zorg je er zelf voor dat je beter kan cocoonen? Hier komen een paar handige tips.

  • Opruimen: je kunt niet optimaal cocoonen in een huis vol troep. Zorg dat alles netjes en zen is zodat je hoofd ook wat rust krijgt.
  • Geur: je komt bij iemand thuis die een héérlijk geurtje in zijn/haar huis heeft en je krijgt gelijk zo’n hmm gevoel. Geur kan voor heel veel gezelligheid in een huis zorgen. Ga op zoek naar geurkaarsen met typische herfstige en winterse geuren. Ze vullen je huis met een warme, gezellige en knusse geur zodat je optimaal kunt cocoonen.
  • Kaarsjes en bloemen: kaarsjes of een haardvuurtje zorgen voor een instant gezelligheid! Decoreer je huis met de mooiste kaarshouders en waxinelichtjes. Ook bloemen doen het goed. Ga natuurlijk wel voor echte, want die laten ook een lekker natuurlijk geurtje achter.
  • Dekens en kussens: gooi je bank en je bed vol met dekens en kussens en laat het cocoonen maar beginnen!
  • Cocooning kleding: bij cocooning hoort natuurlijk ook een comfi outfit. Denk aan joggingsbroeken, badjas, onesie, oversized shirt enz. Heerlijk om op een vrije dag te dragen, maar ook lekker om in deze outfits naar de zonnebank te gaan.

 

Bron: Sundays

Geef een reactie