5 tips voor een gelukkiger leven

We willen allemaal graag gelukkig zijn. Geluk begint met het hebben van de juiste mentale instelling. Dit is er voor nodig:

 1. Accepteer wat is
  Accepteer het leven zoals het is. Het gaat hierbij om zaken waar je toch geen invloed op hebt. Sta je in de file en kom je te laat voor een afspraak? Accepteer het. Laat alle frustratie en woede los, je kunt er toch niks aan veranderen. Er ligt een heerlijke verlichting in loslaten
 2. Stop met vergelijken
  We zijn geneigd onszelf altijd te vergelijken met een ander. Dit kan resulteren in een slecht zelfbeeld. Er zullen altijd mensen zijn die slimmer, succesvoller, knapper of slanker zijn dan jij. Veroordeel jezelf niet en vertrouw op je eigen kwaliteiten. Je bent uniek!
 3. Durf te vragen
  Laat misplaatste trots gaan en durf anderen om hulp te vragen. Een groot ego zal je alleen maar belemmeren bij het vinden van geluk. Durf je daarom kwetsbaar op te stellen. Het maakt het ook makkelijker om diepgaande relaties aan te gaan. En verbondenheid maakt gelukkig.
 4. Help anderen
  Soms vergeet je bij de eigen zoektocht de ander. Juist het bieden van aandacht of hulp aan iemand die dat nodig heeft, schenkt erg veel voldoening. Je zal er een beter gevoel door krijgen, dus automatisch ook gelukkiger van worden.
 5. Wees dankbaar
  Deze tip is onmisbaar: wees dankbaar! Hoe rot je je ook voelt, er zijn altijd zaken waar je dankbaar voor kunt zijn. Probeer altijd het positieve in te zien. Denk voor het slapen gaan aan alles waar je dankbaar voor bent. Of houd een dankbaarheidsdagboek bij. Er zal meer positiefs te bedenken zijn dan je tot dan toe had gedacht. Je zet je ontevreden gevoel dan om in tevredenheid. Deze ‘state of mind’ vormt de basis voor geluk!

Kortom: don’t worry, be happy!

Door: Rosella van der Meijden, www.dieperinhetnu.nl

Geef een reactie