5 tips voor een gezellig winter interieur

We zitten middenin de winter met de ene dag kou en regen en de andere dag weer een zonnetje. Toch hebben we nog eventjes te gaan voordat het weer lente wordt dus laten we er maar het beste van maken. Dit doe je door een gezellig winter interieur te creëren zodat je lekker warm en sfeervol de winter doorkomt. Met onze vijf tips tover je het interieur om tot een sfeervol winter interieur. Het beste van deze vijf tips is dat je niet veel geld hoeft uit te geven en het vooral doet met nieuwe accessoires!

5 tips voor een gezellig winter interieur2

#1 Lichtjes

Kaarsjes, theelichten een kandelaren brengen sfeer in het interieur. Zet er zoveel mogelijk van rond voor een romantische en gezellige sfeer in huis! Een paar mooie kandelaren op de vensterbank, een grote schaal met allerlei verschillende theelichten en kaarsen op de salontafel en een paar mooie grote theelichten op de eetkamertafel. Sfeervol, gezellig én warm!

#2 Warme kleuren

Warme kleuren helpen natuurlijk ook om het interieur gezelliger te maken. Denk aan kleuren zoals aardetinten, vrolijke warme tinten zoals rood, oranje of paars, of pasteltinten met een warme gloed.

Je kunt allerlei kleuren kiezen in diverse lichte of donkere tinten. Door gebruik te maken van meerdere kleuren, ontstaat er een gelaagdheid. Denk bijvoorbeeld eens aan een bank vol met mooie sierkussens. Wanneer je deze kussens allemaal in dezelfde kleursoort maar in diverse tinten combineert, krijg je een gelaagdheid in die kleur.

#3 Dons en zachte stoffen

Lekkere zachte stofjes, dons en ook schapenvachten zijn ideaal voor in de winter. Als decoratie maar ook als dekentje zijn ze heel fijn. Stijl de bank of fauteuil met een leuk dekentje of plaid voor meer sfeer.

#4 Sfeerverlichting

Natuurlijk is sfeerverlichting ook heel belangrijk. Koop geen felle lampen met wit licht maar ga voor een lamp met een warme lichtkleur die je ook nog eens kan dimmen. Zo bereik je een romantische en intieme sfeer in huis.

#5 Geuren

Tenslotte zijn ook veel mensen gevoelig voor geuren. Sommige geuren zijn typerend voor de winter zoals de geur van brandhout uit een kachel. Dit kun je ook oproepen door geur kaarsen of geur stokjes

 

Bron: MakeOver

Geef een reactie