Tip: maak van je tuin een vakantieplekje!

Je tuin als favoriete vakantieplekje, wie wil dat nou niet? Een groen paradijsje waar je iedere dag van de natuur kunt genieten, voor je werk je ochtendkrantje kunt lezen, na je werk lekker kunt chillen, zodra het zonnetje op vrije dagen schijnt kunt relaxen en wanneer je maar wilt buiten kunt eten.

Hoe klein je tuin ook is, zo’n fijne buitenruimte ligt binnen je bereik! In Ontwerpen en planten voor kleine tuinen laat Modeste Hedwig je bijzondere (stads)tuinen zien waarvan de meeste een hoog vakantiegehalte hebben. Naast 25 voorbeeldtuinen van de hand van verschillende tuinarchitecten, gedetailleerd uitgewerkt met plattegrond en plantadvies, geeft Modeste veel praktische tips en op verschillende inspiratiepagina’s nog veel meer verrassende tuinideeën. Ze vertelt je wat je kunt doen tegen inkijk van buren, hoe je je tuin groter kunt laten lijken en zeker niet onbelangrijk, hoe je een onderhoudsvriendelijke tuin kunt maken. Achterin het boek vind je een tabel van planten die het meest geschikt zijn voor kleine tuinen, met per plant zowel de wetenschappelijke als de Nederlandse naam, de bloeitijd, bloemkleur, hoogte, planttype en lichtbehoefte. Ook als je geen tuin hebt, maar alleen een balkon of een dakterrasje vind je in dit boek heel veel leuke ideeën, waardevolle tips en inspiratie om jouw buitenplekje in vakantiesfeer te brengen!

We geven je een kijkje in twee van de 25 inspirerende feelgood-tuinen!

Tuin in Ibiza-stijl

Het tuinontwerp voor deze familietuin is geïnspireerd door een zomervakantie op Ibiza. Door voor sterke, voornamelijk wintergroene bladplanten te kiezen, een beproefde bordercombinatie van vaste planten met mooie bloemen en kunstgras in plaats van een echt gazon vraagt de tuin heel weinig onderhoud. Hoewel er in verhouding vrij veel bestrating is zorgen de kleine plantvlakken, hagen en klimplanten voor een hele groene uitstraling. Op het zelfgemaakte tuinbed van steigerhout dat is afgewerkt met white wash-olie kun je heerlijk luieren in de zon, terwijl je naar het vrolijke geklater van drie fonteintjes luistert. Tussen de stammen van de sierlijke Himalaya berk, die de meest witte stam van alle berken heeft, neem je een verfrissende douche.

Mediterrane patiotuin met buitenkeuken

In deze kleine, onderhoudsvriendelijke stadstuin met haard en buitenkeuken kun je gezellig eten, met een laptop op de buitentafel heb je er zelfs een ideale werkplek bij. Die tafel staat centraal, tegen de schuur, die is betimmerd met vergrijsd hout, is een buitenhaard gemaakt en langs de schutting een eenvoudige buitenkeuken met barbecue. Ook voor het terras is vergrijsd tuinparket gebruikt, dat omzoomd wordt door miniborders met zachtblauwe en lila getinte bloemen en donkerrood en grijsgroen blad, waar geurige tijm en bosaardbeitjes tussen groeien. Het is een tuin waar overal eetbare planten, bloemen en kruiden in potten en tussen de sierplanten staan.
cover bij Fijn vakantieplekje bij je huis wellness.nl

Ontwerpen en planten voor kleine tuinen / Modeste Herwig / Terra / ISBN 9789089896780 / € 20,-

Redactie Enjoy Magazine

Foto Modeste Herwig

Geef een reactie