Maak de slaapkamer extra romantisch met een romantische inrichting

Het inrichten van een romantische slaapkamer is eigenlijk heel eenvoudig. Met een romantisch behang of kleurtje op de muur wordt het romantische effect al snel bereikt. Zodra je dan ook glanzende en zachte stoffen toevoegt in het interieur van je slaapkamer, wordt de ruimte nog sfeervoller. Je slaapkamer romantisch inrichten doe je met de volgende basis elementen.

Een Romantisch Bed

Het bed is het pronkstuk van je romantische slaapkamer en daar mag je ook veel aandacht aan besteden. De meest romantische bedden zijn de wat oudere antieke bedden die onze oma’s vroeger hadden. Oude frame bedden in de maat van een twijfelaar zodat je lekker knus tegen elkaar aan kunt liggen.

Romantische verlichting

Verlichting is een belangrijk aspect in een romantische inrichting. Overdag zal er veel daglicht je slaapkamer binnen vallen maar ‘s avonds wil je het graag gezellig maken met knusse lampjes en kaarsen. Kleine staande lampen voor op je nachtkastje verlichten het bed op een romantische manier. Vermijd grootse lampen met fel licht zoveel mogelijk want dit zal de kamer alleen maar ongezelliger maken.

Romantische accessoires

Romantiseer je slaapkamer door gebruik te maken van romantische accessoires zoals oude spiegels, kaarsen en kussentjes. De decoratie in een romantische slaapkamer mag een beetje over de top zijn met veel franjes en krullen die het romantische effect alleen maar versterken.

Open haard

Een luxe is natuurlijk wanneer je een open haard op je slaapkamer hebt. Maar dit romantische effect van een open haard is natuurlijk ook goed na te bootsen door een nep haard te installeren of gewoon een DVD met haardvuur af te spelen op je televisie.

Zachte stoffen

Je slaapkamer wordt nog romantischer wanneer je zachte stoffen gebruikt voor je beddengoed, sierkussentjes en natuurlijk de gordijnen. Kies luchtige, lichte en zachte stoffen voor de gordijnen om het romantische effect te behouden.

Het toppunt van romantiek is natuurlijk een hemelbed of een bed met een klamboe. Dit maakt de sfeer in en rondom je bed extra romantisch.

 

Bron: MakeOver

Geef een reactie