Een lage zolder inrichten is geen probleem met deze tips!

Wil jij graag de zolder betrekken bij de rest van het huis maar twijfel je over hoe je een lage zolder inricht? Met onze tips is het geen enkel probleem om je lage zolder in te richten. Voor elke functie op zolder is er wel een oplossing te bedenken waardoor je de lage zolder toch optimaal kunt gebruiken.

Tips voor het inrichten van een lage zolder

Tip 1: Vergroten

Hoe verhoog of vergroot je een lage zolder het beste? Door het plaatsen van een dakkapel of dakramen. Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar waarmee je de ruimte vergroot en zelfs buiten bij binnen betrekt. Een dakraam geeft ook nog eens meer daglicht op zolder waardoor de lage zolder ruimer lijkt.

Tip 2: Slimme ruimtes

Maak zo optimaal mogelijk gebruik van de ruimte die je hebt. Bijvoorbeeld ruimte in de schuine hoek van het dak en de vloer kan heel goed gebruikt worden voor bijvoorbeeld berging, een bed of een inbouwkast. Op deze manier houd je de hoogste ruimte vrij voor te lopen. Inbouwkasten kunnen ook heel handig zijn voor spullen die je 1x in het jaar gebruikt.

lage-zolder-2

Tip 3: Verlichting

In een lage zolder ruimte wil je niet per ongeluk tegen een lamp aanlopen dus zorg ervoor dat de verlichting die je aan of in het plafond plaatst vlak tegen het plafond zit zodat je zo min mogelijk ruimte verliest in de hoogte.

Tip 4: Kinderen

De kleinere onder ons vinden het helemaal niet zo’n probleem om op een lage zolder te verblijven dus waarom zou je de lage zolder niet als kinderkamer inrichten? Zeker als ze jong zijn vinden ze het fantastisch op een zolder te slapen.

lage-zolder-klein

Tip 5: Meubilair

Een lage zolder kan al snel het gevoel geven dat de ruimte te vol staat. Probeer niet teveel meubels te plaatsen maar houd de ruimte open en rustig waardoor het niet nog kleiner lijkt. Losse meubels zijn misschien helemaal niet nodig als je al inbouwkasten, een inbouwbed of een inbouw bureau hebt.

 

Bron: MakeOver

Geef een reactie