Planken in de keuken decoreren

In de keuken kun je nooit genoeg ruimte hebben. Door de jaren heen verzamel je zoveel spullen dat de keuken kan uitpuilen. Tijd dus om een paar extra planken in de keuken op te hangen! Het leuke aan planken is dat je ze zo mooi kunt decoreren en er plek is voor de mooiste keuken accessoires en tools.

het decoreren van planken in de keuken

Door een aantal extra planken, of open kastjes, toe te voegen aan de keuken creëer je opeens veel meer ruimte voor alle spullen die normaal gesproken in een kastje, lade of voorraadkast gepropt staan. Door de mooie items uit de gesloten lades en kasten te halen en deze op de planken te plaatsen, creeer je weer meer ruimte in de kasten voor voorraad en dergelijke.

Maar wat plaats je nou wel en niet in open vakken en planken in de keuken?

Servies is natuurlijk een echte eyecatcher voor op een mooie plank. Net zoals een rij glazen, borden of mooie schalen.

Wil je het liever iets minder strak en formeel? Kies dan voor mooie voorraadpotten, planten, kookboeken en keramiek werk.

Opvallend servies, of servies waar je maar een aantal stuks van hebt, mag ook niet ontbreken op een plank.

Wanneer je heel veel ruimte in de keuken kunt creëren door bijvoorbeeld een stelling kast te plaatsen, dan kun je ook daadwerkelijk uitpakken en alles mooi en ruim opstellen.

Hou het geheel lekker fris en vrolijk door patronen en prints toe te voegen. Je vindt ze in dienbladen, servetten, posters, borden, schalen en zelfs glazen!

Zoek je meer een eenheid? Ga dan voor een rustgevende kleur, die bij de keuken past, en waarvan je veel hebt!

Een leuke manier om de keuken extra gezellig te maken, meer ruimte te creëren en je mooiste items uit te stallen!

 

Bron: Makeover

Geef een reactie