Work that body! Vier tips voor een fitte kat

Krijgt jouw kat een beetje een buikje? Oeps, dan is het waarschijnlijk tijd om iets aan zijn eet- en beweegpatroon te doen. Work that body! Zo voorkom je overgewicht en de vervelende gezondheidsproblemen die daar aan vast kunnen zitten.

Met deze tips kun je er al voor zorgen dat je kat (veel) fitter wordt:
– Wegen is weten! Weeg je kat regelmatig, bijvoorbeeld om de twee weken, en noteer zijn gewicht om zijn lichaamsconditie in beeld te brengen.
– Weeg niet alleen je kat maar, op de keukenweegschaal, ook de dagelijkse portie voeding die je geeft. Dan weet je zeker dat je de goede hoeveelheid voert.
– Vermijd snacks of breek ze in kleinere stukjes. Iets lekkers doormidden breken scheelt wat calorieën betreft al snel… inderdaad, de helft!
– Houd je kat in vorm door hem via spel te laten bewegen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een speeltje aan een hengel. Ondertussen versterk je door het samen spelen ook nog eens jullie onderlinge band. Veel plezier!

Gratis dieetadvies

Katten mogen niet te snel te veel afvallen en moeten altijd goed blijven eten. Prins heeft speciale voedingen voor katten met overgewicht: http://www.prinspetfoods.nl/artikel/overgewicht-obesitas Wil je speciaal voor jouw kat gratis advies en begeleiding op maat? De voedingsdeskundigen van het Prins CareTeam staan voor je klaar: http://www.prinspetfoods.nl/pages/prinspetfoods-careteam.php

Geef een reactie