Verstandig bewegen met je hond

Bewegen is goed en bewegen moet! Maar beweeg wél verstandig. Dat kan met deze vier tips van Prins.

  1. Ga je lekker met je hond bewegen, rennen en sporten? Zorg altijd voor een goede warming-up. Niet meteen een bal gooien of hard racen dus, maar altijd eerst rustig draven en wat kleine oefeningen doen, zoals de hond laten slalommen door je benen: letterlijk warmlopen!
  2. Wees extra voorzichtig met jonge honden. Te ruw spelen met soortgenoten of een rare schuiver maken op een gladde vloer kunnen je viervoeter nare en vaak hardnekkige blessures bezorgen. Een jonge hond is pas rond de anderhalf jaar, grote rassen nog later, volgroeid en dan ook pas echt belastbaar.
  3. Bewegen is belangrijk, maar rusten ook. Het hondenlichaam moet voldoende tijd krijgen om te kunnen herstellen van alle actie. Je kan hond kan wel twintig uur per etmaal slapend doorbrengen! Honden die moe zijn, hebben meer kans een blessure op te lopen.
  4. Rechtlijnige beweging als meelopen naast de fiets is een goede vorm van beweging voor honden. Een hond hoort altijd in draf naast de fiets mee te lopen, niet in een te snelle en belastende galop. Bekijk het handige fietstrainingsschema van het Prins CareTeam via http://www.prinspetfoods.nl/artikel/fietsen-met-uw-hond.

Wil je nog meer weten over verstandig bewegen, of heb je een andere vraag over de voeding, gezondheid, verzorging of het gedrag van je hond? Het Prins CareTeam staat voor je klaar met gratis advies op maat via 0318-524245 of advies@prinspetfoods.nl

Geef een reactie