Gevaarlijk lekker

Chocolade: mmm, dát is pas wellness! Voor ons welteverstaan, want voor je hond of kat kan dat lekkers dodelijk zijn. Als sinterklaas en de kerstman in het land zijn, is het altijd even extra oppassen geblazen.

Chocoladeletters, kerstkransjes: voorkom dat je huisdieren ze uit je schoen of uit de boom kunnen hengelen. Voor hen is cacao namelijk giftig door de theobromine die er in zit. Dat stofje bezorgt ons het geluksgevoel dat je ervaart als je chocolade eet, maar laat het hart van je hond of kat letterlijk op hol slaan.

Hoe ziek je dier kan worden na het eten van chocolade, hangt af van hoeveel het dier weegt en van de hoeveelheid en soort chocolade die het heeft gegeten. In pure chocolade zit meer theobromine dan in melkchocolade. Een dier met een chocoladevergiftiging kan onrustig en misselijk worden en te maken krijgen met een verhoogde en gestoorde hartslag, wat uiteindelijk kan leiden tot een hartstilstand. Doen als je dier chocolade heeft binnengekregen: meteen de dierenarts bellen voor advies!

Weten wat je dier wel en juist niet mag eten? Het Prins CareTeam geeft je gratis advies via 0318-524245 of advies@prinspetfoods.nl.

Geef een reactie