Een coole kat bij de dierenarts

Met je kat naar de dierenarts? Deze tips kunnen het doktersbezoek een stuk makkelijker maken!

  • Vervoer je kat in een reismand. Zet die eerst thuis op een vaste plek met het deurtje open en iets lekkers erin neer, zodat je kat er rustig aan kan wennen. Als je kat uit eigen beweging de reismand in stapt en er geen moeite mee heeft daar even in te blijven, kun je de mand even optillen, zodat je kat ook went aan het verblijf in een bewegende mand. Vervolgens kun je de mand even in de auto zetten. Oefen dit allemaal stap voor stap!
  • Kies een reismand waarvan je het bovenste deel in zijn geheel kunt verwijderen. Dan kan de kat op de behandeltafel tijdens het onderzoek zo veel mogelijk in het voor hem vertrouwd ruikende onderste deel van de mand blijven zitten. Zet de reismand in de wachtkamer niet op de grond en houd je kat buiten het bereik van andere dieren. Sommige dierenartsen hebben een speciale ‘parkeerstellage’ voor kattenmanden of aparte spreekuren van katten, zodat je dier zo min mogelijk stress ervaart.
  • Voor dierenartsonderzoek is het belangrijk dat je de kat overal goed kunt aanraken, denk aan het bekijken van een oortje of het vastpakken van een pootje. Zet je kat een kuipje Prins NatureCare vleesmousse voor en haal hem, terwijl hij eet, voorzichtig aan. Haal het bakje mousse weg als je daarmee stopt. Je kat legt al snel het verband: aanraken betekent lekkers eten! Bouw het aaien en aanraken langzaam uit naar vasthouden en bekijken.

Voor al je vragen over katten staat het Prins CareTeam voor je klaar! Je kunt bellen met 0318-524245 of mailen naar advies@prinspetfoods.nl.

Geef een reactie