10 tips voor een rustgevende eetkamer!

Wil je graag je eetkamer rustgevend inrichten? Dan hebben wij de 10 beste tips hoe je dit kunt bereiken. Een rustgevende eetkamer inrichten is een uitdaging maar zal alle moeite waard zijn.

10 Tips voor het inrichten van een rustgevende eetkamer

Tip 1: Ruim op

Het voornaamste in een rustgevend interieur is dat alle overbodige spullen zijn opgeruimd. Berg alles op in kasten, inbouwkasten of opbergdozen zodat er zo weinig mogelijk spullen rondslingeren.

Tip 2: Gebruik warme aardetinten

Warme aardetinten hebben een rustgevende werking op de mens. Ze voelen warm, prettig en huiselijk aan waardoor je je veel sneller op je gemak voelt.

Tip 3: Eenvoudig meubilair

Maak gebruik van eenvoudig design meubilair met zo weinig mogelijk details en decoraties. Op deze manier hou je de sfeer rustgevend en wordt het niet te druk in je eetkamer.

Tip 4: Gebruik natuurlijke stoffen

Natuurlijke stoffen met een zachte afwerking zijn zeker een must in een rustgevende eetkamer. Stoffen verzachten de ruimte en laten je tot rust komen.

Tip 5: Natuurlijke geuren

Er is bewezen dat bepaalde geuren mensen kalmeert. Ga op zoek naar wierook of geurkaarsen die jij lekker vindt ruiken en plaats deze in je eetkamer.

Tip 6: Minimaliseer de decoraties

Decoraties zijn helemaal niet nodig in een rustgevende eetkamer. Des te minder des te beter. Decoraties leiden alleen maar af en maken de eetkamer drukker.

rustgevende-eetkamer-zwart

Tip 7: Kamerplanten

Kamerplanten zuiveren de lucht in de eetkamer en voorzien de ruimte ook van verse zuurstof. Planten geven het gevoel van buiten, natuur en rust. Plaats 1 of 2 grote planten in je eetkamer.

Tip 8: Laat je inspireren

Ben je op zoek naar meer inspiratie wat betreft een rustgevende eetkamer? Dan is de Zen leer misschien iets voor jou. Verdiep je in deze leer om meer tips en inspiratie op te doen voor je eigen eetkamer.

Tip 9: Natuurlijk licht

Natuurlijk licht is belangrijk in woonruimtes, zo ook in de eetkamer. Zorg dat er genoeg natuurlijk licht naar binnen kan vallen want als de eetkamer erg donker is zal dit niet heel fijn zijn voor de gemoedstoestand.

Tip 10: Vloer en plafond

Rustgevende materialen voor het plafond en vloer hangen van je eigen smaak af. Wij adviseren het plafond altijd licht te houden zodat de ruimte groter lijkt. De vloer kan bestaan uit een parket of juist een zacht tapijt.

 

Bron: MakeOver

Geef een reactie