Stijlvolle badkamer ideeën

De inrichting van de badkamer bepaalt de algemene stemming en energie in de ruimte. Betegelde wanden geven een schone, moderne look terwijl bepaalde kleuren en stijlvolle accenten juist de ruimte uitnodigender maken. Wil je graag meer opslagruimte? Doe ideeën op over het gebruiken van ruimte en licht. Begin je vanaf nul? Bekijk onze 37 stijlvolle badkamer ideeën.

 

Badkamer Idee 1: Spiegels

Om meer licht en ruimte te creëren in een badkamer, kun je het beste gebruik maken van een spiegel. Hang bijvoorbeeld een lange spiegel boven de wastafel voor een ruim effect.

Badkamer Idee 2: Optimale verlichting

Optimaliseer de lichtinval van buitenaf met extra grote ramen en spiegels die het licht weer kunnen reflecteren. Zodra het donker wordt kun je de badkamer nog eens extra verlichten met theelichtjes en kaarsen rondom het bad en wastafel.

Badkamer Idee 3: Neutrale kleuren

Creëer een zachte en rustgevende ruimte door te kiezen voor neutrale kleurloze kleuren die niet met elkaar in strijd gaan.

Badkamer Idee 4: Moderne tegels

Het gebruik maken van patroon tegels in een badkamer is een leuke manier van het decoreren van je badkamer zonder het te overdreven te doen.

Badkamer Idee 5: Architectonische elementen

Wil je graag iets unieks in je badkamer? Voeg dan een aantal architectonische elementen toe aan de ruimte. Denk bijvoorbeeld eens aan een boog bij of over de douche.

Badkamer Idee 6: Damestoilet

Geef je badkamer een vrouwelijke touch door een kaptafel in de badkamer te plaatsen voor je make-up en haar spullen.

Badkamer Idee 7: Een badkamer voor twee

Richt je badkamer op zo’n manier in dat je er gemakkelijk met z’n tweeën kunt zijn. Het plaatsen van een dubbele wastafel of twee enkele wastafels is zeker een must in een grote familie.

Badkamer Idee 8: Natuurlijke materialen

Breng de natuur terug in de badkamer met een houten vloer en accessoires. Tegenwoordig zijn er zelfs speciale houten vloeren voor in natte ruimtes.

Badkamer Idee 9: Felle kleuren

Geef je badkamer wat meer pit met een felle kleur. Tegel bijvoorbeeld één wand met tegels in een felle kleur en voeg een aantal accessoires in een bijpassende kleur toe.

Badkamer Idee 10: Het schaakbord

Je kunt met tegels ook leuke patronen en effecten creëren zoals het schaakbord. Tegel je wanden met twee verschillende kleuren tegels in een schaakbord motief.

Badkamer Idee 11: Grijstinten

Gebruik meerdere grijstinten met elkaar. Mix bijvoorbeeld warme en koele tinten van de kleur grijs met elkaar voor een moderne en mannelijke look.

Badkamer Idee 12: Strak en vlekkeloos

Wil jij de badkamer graag zo strak en simpel mogelijk houden? Maak dan gebruik van scherpe lijnen met een wit kleuren schema voor een vlekkeloze en minimalistische look.

Badkamer Idee 13: Grootse badkamer

Heb jij een erg grote badkamer en weet je niet wat je met de ruimte aan moet? Laat dan een open haard installeren in de badkamer. Een heerlijk warm vuurtje geeft je badkamer een warm en gezellige sfeer.

Badkamer Idee 14: Hou het simpel

Met een wit en grijs kleurenschema gecombineerd met natuurlijke houten accenten creëer je een minimalistische, moderne en aangename sfeer in de badkamer.

Badkamer Idee 15: Flower power

Wil je graag de sfeer wat opvrolijken in je badkamer? Grote decoratieve bloemen en bloempatronen kunnen de badkamer een vrolijke en gezellige sfeer geven. Let op dat de bloemen niet té groot zijn ten opzichte van de ruimte.

Badkamer Idee 16: Eenvoud in een kleine badkamer

Eenvoud is de sleutel tot succes in een kleine badkamer. Met een licht tot neutraal kleuren schema en onnodige spullen opgeborgen, hou je de badkamer zo ruim mogelijk.

Badkamer Idee 17: Opslag mogelijkheden

Opslag is ook van belang in een badkamer. Je kunt bijvoorbeeld planken boven het toilet en het bad hangen om meer ruimte te creëren maar ook om op een leuke en creatieve manier je handdoeken, lotions en shampoo’s neer te zetten.

Badkamer Idee 18: Open ruimtes

Is jouw badkamer erg groot en ongezellig? Voeg dan een aantal kleurtinten en stijlvolle accenten toe aan de badkamer om de ruimte uitnodigender te maken.

Badkamer Idee 19: Geel

Geel kan een erg vrolijke en warme kleur zijn. Zeker als je het combineert met tegels in een geeltint en donkere of juist natuurlijke accessoires.

Badkamer Idee 20: Kleine badkamer

Hoe geef je een kleine badkamer de juiste hoeveelheid sfeer? In kleine ruimtes kan een beetje kleur of teveel accessoires al té overdreven en té druk zijn. Met één opvallende kleur en een aantal minimale accessoires geef je een kleine ruimte de juiste hoeveelheid flair.

Badkamer Idee 21: De douche

Toe aan een nieuwe douche? Ga eens voor iets anders dan anders. Verkies het uiterlijk over het functionele van een douche en kies iets unieks.

Badkamer Idee 22: Handdoekrekken

Hang je handdoeken op een decoratieve manier te drogen in de badkamer door een mooi handdoekenrek op te hangen.

Badkamer Idee 23: Verhogingen

Zitten er een aantal niveauverschillen in jouw badkamer? Of wil je graag een onderscheid maken tussen het badderen en douchen? Creëer dan een verhoging van een trede in de badkamer.

Badkamer Idee 24: Futuristische badkamer

Een futuristische flair creëer je door gebruik te maken van chroom en verzilverde materialen. Deze koele materialen geven een moderne look aan je badkamer en zijn gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Badkamer Idee 25: Elegantie

Ben je op zoek naar een huiselijke en elegante sfeer in je badkamer? Voeg dan een aantal dingen toe aan je badkamer zoals gordijnen, bloemen en mooie vazen voor een chique uitstraling.

Badkamer Idee 26: Opslag

Voor meer ruimte is het verstandig om een aantal kasten, lades of planken toe te voegen aan je badkamer. Hier kun je alle spullen in opbergen zonder dat de badkamer er rommelig uit ziet.

Badkamer Idee 27: Planken

Een andere leuke manier van opbergen is het plaatsen van planken aan het hoofdeinde van het bad. Hier kun je niet alleen handdoeken en huidverzorgingsproducten opbergen maar ook kaarsen en andere mooie decoratieve accessoires.

Badkamer Idee 28: Buiten naar Binnen

Haal het buitenleven in je badkamer door planten en bloemen toe te voegen aan de ruimte. Hiermee geef je de badkamer een frisse look en verleng je het buitenleven naar binnen.

Badkamer Idee 29: Scheidingswanden

Door het toevoegen van een scheidingswand tussen bijvoorbeeld het toilet en de wastafel, creëer je meer privacy in de badkamer. Je zou zelfs een deur kunnen toevoegen voor optimale privacy.

Badkamer Idee 30: Wastafels

Door twee enkele wastafels naast elkaar te plaatsen ontstaat er een meer functionele ruimte voor de gehele familie.

Badkamer Idee 31: Creatief en uniek

Wil jij geld besparen maar toch iets unieks in je badkamer creeren? Kies dan bijvoorbeeld een simpele bak van zink voor op een oud kastje voor een unieke uitstraling.

Badkamer Idee 32: Ontspannen

Ontspannen doe je niet alleen in een bad in de badkamer. Je kunt ook even heerlijk zitten in een stoel of op een bankje. Ideaal voor als je even wilt bijkletsen met je partner of kinderen als zij in bad zitten.

Badkamer Idee 33: Zwart Wit

Zwart en wit samen geven vaak een streng en strakke uitstraling maar als je zwart en wit laat terug komen in de tegels dan krijg je juist een heel grappig effect.

Badkamer Idee 34: Hout

Hout geeft een interieur een warme en natuurlijke sfeer. Door hout toe te voegen in je badkamer creëer je warmte en sfeer.

Badkamer Idee 35: Subtiele lampenkappen

Decoratieve lampen met neutrale kappen kun je heel goed gebruiken in een badkamer. Hiermee geef je de verlichting een zachte gloed waardoor de sfeer warm en rustgevend wordt.

Badkamer Idee 36: Klassiek

Hou jij van een klassieke sfeer? Met het toevoegen van witte kozijnen geef je een donkere ruimte een klassiek tintje.

Badkamer Idee 37: Ontspanning

Een groot bad in een badkamer biedt je de mogelijkheid om eens heerlijk te ontspannen en te genieten van je badkamer.

 

Bron: MakeOver

Geef een reactie