Heerlijk relaxen in een landelijke badkamer

Niet alleen de woonkamer of slaapkamer kan in een landelijke woonstijl worden ingericht, ook de badkamer kan aan deze populaire trend mee doen. Een aantal kenmerken van landelijke badkamers zijn bijvoorbeeld houten bad meubels, vrijstaande baden en comfort. De badkamer landelijk inrichten doe je met de volgende tips en voorbeelden.

Karakter & comfort

Landelijke badkamers stralen een gevoel van karakter en comfort uit. Je vindt hier rust en ontspanning in natuurlijke en minimalistische sferen. Warme houttinten, nostalgische tegeltjes en natuurlijke materialen komen vaak terug in een landelijke woonstijl.

Landelijke badkamer 2
Bron: Makeover.nl

Meubels uit onbewerkt hout

Creëer die landelijke sfeer in je badkamer door meubels te kiezen vervaardigd uit onbewerkt hout zoals deze planken. Daarbij versterkt de stenen wasbak het effect nog meer doordat het er heel natuurlijk uit ziet.

Landelijke badkamerBron: Decorlovers

Robuuste materialen & texturen

Door gebruik te maken van robuuste materialen en texturen ontstaat er een landelijke uitstraling. We hebben niet altijd het geluk om zo’n prachtige stenen muur in ons huis te hebben maar we kunnen wel robuuste materialen aanbrengen in onze badkamer.

Landelijke badkamer

Bron: Badkamer blog

Natuurlijke materialen

Accessoires gemaakt van natuurlijke materialen zoals riet en hout geven veel sfeer en karakter aan je badkamer. Stem de kleuren van het materiaal op elkaar af zodat ze een geheel vormen.

Landelijke badkamer
Bron: Makeover.nl

Gebruik natuurlijke materialen voor op de vloer zoals deze unieke stenen in rustgevende kleuren.

Landelijke badkamer
Bron: Thestylejunkies

Landelijkheid ten top

Het toppunt van landelijk is deze stoere badkamer die zich bijna in een schuur lijkt te bevinden. Zware houten balken, donkere kleuren, stenen wasbak en een betonnen vloer creëren een stoere en landelijke sfeer. Wat zou je er van vinden als je een zware boomstam als wastafel zou hebben?

Landelijke badkamer

Bron: Finlayson

Werk niets weg

Laat de realiteit zien en probeer niks weg te werken. Prachtige houten balken zijn de perfecte match voor een landelijke badkamer. Probeer ze niet weg te werken of te schilderen maar laat ze zoals ze zijn.

Landelijke badkamer

Bron: Life-is-b

Natuurlijke accessoires & items als decoratie

Decoreer je badkamer met natuurlijke accessoires en items zoals deze houten ladder, vogelkooi en prachtig houten kastje. De accessoires maken de landelijke sfeer nog krachtiger en geven je badkamer meer karakter.

Landelijke badkamer

Bron: Periodliving.nl

Landelijke badkamer
Bron: Soungwiser

Landelijke badkamer

Bron: Wenxuecity

Landelijke badkamer 12

Bron: Zplease

Makeover.nl

Geef een reactie