Een kleine badkamer inrichten doe je met deze 5 tips!

We hebben niet allemaal de luxe van een grote badkamer maar ook een kleine badkamer kan groots zijn door gebruik te maken van de juiste meubels en trucjes. De uitdaging in een kleine badkamer met weinig ruimte is om de ruimte zo groots en ruim mogelijk te laten lijken. Daarnaast wil je ook alle faciliteiten hebben dus die moeten er ook op een goede manier inpassen.

Wij geven je graag een aantal bruikbare en handige tips voor kleine badkamers met weinig ruimte.

Tip 1: Denk groots

Probeer zo groot mogelijk te denken want dit zorgt voor veel meer creativiteit en minder belemmeringen in het bedenken van je badkamer. Ga bijvoorbeeld werken in de verticale richting in plaats van de horizontale richting. Aangezien je niet de breedte hebt in een kleine badkamer, kun je het beste kiezen voor hoge kasten met veel opbergruimte.

Tip 2: Kleine badkamer inrichten met spiegels

Spiegels werken altijd vergrotend en reflecteren ook nog eens het licht. Twee redenen om een grote spiegel te gebruiken in je kleine badkamer. Combineer de spiegel met kastjes erachter of zorg ervoor dat de spiegel niet beslaat tijdens het douchen door er warmte achter te plaatsen.

Tip 3: Licht

Licht in de vorm van daglicht en lichte kleuren werkt verruimend en is dus zeker een must voor een kleine badkamer. Hoe lichter de kleuren hoe groter de ruimte lijkt en ook hoe meer daglicht er weer gereflecteerd wordt. Heeft je kleine badkamer ook een klein raampje, bedenk dan of je dit niet zou kunnen vergroten en een groter raam kunt plaatsen.

Tip 4: Lichte materialen

Met lichte materialen bedoelen we bijvoorbeeld een glazen douchewand. Glas functioneert als afscheiding maar werkt ook verruimend en neemt minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een gemetselde douche wand.

kleine-badkamer-inrichten-onbekend

Tip 5: Tegelgebruik

Er zijn een aantal bruikbare tips wat betreft het tegelwerk in je badkamer. De belangrijkste is dat je donkere tegels op de vloer gebruikt en lichte tegen de wanden. Dit maakt je badkamer veel ruimer. Daarnaast wordt het gebruik van contrasterende voegen sterk af geraden in een kleine badkamer. Zorg ervoor dat de wanden als 1 vlak aanvoelen in plaats van een wand met een lijnenspel van tegels en voegen.

 

Bron: MakeOver

Geef een reactie