Kookboek waar je blij van wordt

Bewust levend en gezond genietend Nederland is een lifestyle kookboek rijker: een boek met de pure recepten van Rens Kroes voor een happy & healthy lifestyle: Powerfood – Van Friesland naar New York.

Terwijl je het boek nog niet eens hebt ingekeken word je al blij. De vrolijke, uitnodigende cover met de mooie, stralende Rens in de hoofdrol ziet er veelbelovend uit en je weet gewoon: dit is een leuk boek! Daarin word je niet teleurgesteld.

Geniet van het leven

Het eerste boek van Rens, Powerfood, werd een regelrechte bestseller. Vanuit haar passie voor gezonde, maar wel erg lekkere, voeding gaf Rens in Powerfood haar favoriete en praktische recepten om jezelf te verwennen met powerfood, voedsel dat een positief effect heeft op je lichaam en je gezondheid. Rens maakt meteen duidelijk: genieten van het leven staat centraal. Maar dan wel graag gezond! In Powerfood – Van Friesland naar New York gaat ze daarmee door en geeft haar lievelingsrecepten, waarbij nog weer eens blijkt dat ze het leuk vindt om ongezonde recepten, bijvoorbeeld met veel suiker, om te vormen tot een gezond alternatief met verantwoorde ingrediënten.

New York

Als kind vond Rens koken en voeding al geweldig. Het is dan ook niet zo vreemd dat ze tegenwoordig een praktijk als voedingscoach en hormoontrainer heeft. Na haar tienerjaren ging ze naar New York om te studeren. De diepgang en inspiratie die ze zocht, vond ze in deze wereldstad die de bakermat is van veel gezondheidstrends en een smeltkroes van culturen, ook op het gebied van voeding. Haar liefde voor food, ontstaan in haar jeugd, werd daar zo mogelijk nog meer ontwikkeld. New York heeft haar gevormd, zegt ze en ze ziet deze stad als haar tweede thuis.

Friesland

Het bijzondere van haar tweede boek is dat zij een heel eigen fusion heeft gemaakt van de gerechten die ze als kind al lekker vond, maar dan overgoten met een New Yorks sausje. In Friesland liggen haar roots: haar opa was de eerste biologische boer van Friesland en haar oma een kruidenvrouw. Haar moeder werd voedingsdeskundige en Rens treedt in haar voetsporen, maar dan gevoed door haar ervaringen in New York. Ze maakte haar droom waar en inspireert mensen om een gezondere levensstijl aan te nemen. Eentje die happy & healthy maakt terwijl je er ook van geniet.

Lekkere recepten en mooie uitspraken

Powerfood – Van Friesland naar New York is onlangs gelanceerd in haar eigen, driedaagse, pop-up restaurant op het Westergasterrein in Amsterdam en is meteen binnengekomen op nummer 1, de eerste herdruk is dus al opgestart! Op www.renskroes.com kun je Rens volgen, heerlijke recepten en tips vinden, maar geniet vooral ook van haar fysieke kookboek, terwijl je er doorheen bladert en je laat verrassen door de mooie foto’s en vormgeving, de heerlijke recepten en uitspraken als ‘Start each day like it’s your birthday!’en ‘Take pleasure seriously’. Morgen vind je op wellness.nl één van de fijne zomerrecepten: Vietnamese Summer Rolls!

Rens Kroes Powerfood

Powerfood – Van Friesland naar New York / Rens Kroes / Uitgeverij Het Spectrum / ISBN 9789000345045 / € 19,99

Redactie Just Enjoy Megazine
Fotografie Anne Timmer / Styling Renske van der Ploeg / Visagie Friesland Yokaw @ Angelique Hoorn

Geef een reactie