Homemade Sinterklaas snoep

De winkels puilen er ondertussen al mee uit en de beste man is nog lang niet in het land! Ook al is het heel makkelijk om even een zak mee te nemen als je in de rij staat te wachten bij de kassa, maar het zelf maken is eigenlijk net zo makkelijk! Én ook nog wel lekkerder. We hebben er zelfs een verantwoorde versie tussen gezet.

Glutenvrije en suikervrije chocolade pepernoten

glutenvrije-en-suikervrije-chocolade-pepernoten

Jaja, de kruidnootjes liggen alweer in de schappen. Tijd dus om aan de slag te gaan met het bakken van glutenvrije en suikervrije chocolade pepernoten. Dit receptje is echt easy peasy en je hoeft voor deze guilty pleasure niet meer naar die kant-en-klare chocolade pepernoten te grijpen. Hoef je niet per sé glutenvrij te eten, kies dan voor speltmeel. Hier worden de pepernootjes nét iets lekkerder van. En eet je wel suiker? Dan kun je natuurlijk ook melk,- en witte chocolade gebruiken. Yumm! Enjoy!

Bron: Focus on Foodies

Truffelkruidnoten

truffelkruidnoten

Truffelkruidnoten zijn echt super lekker. Het zijn eigenlijk gewoon kruidnoten met een dun laagje chocolade en een laagje cacaopoeder. Heerlijk uit de winkel natuurlijk, maar je kunt ze ook vrij eenvoudig thuis maken. Lekker met melkchocolade óf witte chocolade als je daar meer van houdt. Even twee uurtjes laten koelen in de koelkast en je hebt je eigen truffelkruidnoten.

Bron: Oh my Foodness

Homemade pepernoten

homemade-pepernotenMet Sinterklaas kunnen de zelfgemaakte pepernoten natuurlijk niet ontbreken. Allereerst omdat er geen lekkerdere pepernoten zijn dan je zelfgemaakte. Ten tweede is er weinig zo makkelijk als het bakken van pepernoten. Dus duik je keuken even snel in en bak een voorraadje…en nog een voorraadje voor in schoenen…en nog een voorraadje voor pakjesavond.. etc!

Bron: Eat.Run.Love

Glutenvrije Taai Taai

glutenvrije-taai-taai

Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw, zijn nooit echt leuke maanden wat betreft de lekkernijen voor mensen met een glutenallergie. Pepernoten, marsepein, oliebollen.. helaas, die gaan er niet in. Maar daar komt vanaf nu verandering in met de glutenvrije Sinterklaas lekkernij taai taai. Geloof me, deze taai taai is gewoon nog lekkerder dan het orgineel. Smeuïg, beetje plakkerig en vooral heel erg de smaak van Sinterklaas en vroeger. Klinkt goed toch?

Bron: Focus on Foodies

Gevulde Speculaas

gevulde-speculaas

Als het einde van het jaar nadert kun je beter stoppen met lijnen. Pepernoten, banketstaven en natuurlijk gevuld speculaas. Allemaal zo lekker! Met dit recept maak je gevuld speculaas lekker zelf. Het is eigenlijk heel gemakkelijk om te maken en je hebt er ook niet heel veel werk aan. Snel aan de slag dus, dan kun je lekker genieten van deze heerlijke lekkernij!

Bron: Oh my Foodness

Nog meer Sinterklaas snoepgoed maken? Kijk op Foody.nl.

Geef een reactie