Gezonde chocoladetaart met vanille

Chocoladetaart, maar dan gluten en lactosevrij? Ja het kan en hij is lekker! En niemand zal door hebben dat hij stiekem heel gezond is šŸ˜‰

IngrediĆ«nten:Ā 

Eerste laag

  • 200 gram amandelen
  • 120 gram ontpitte medjool dadels
  • 40 gram kokosrasp

Tweede laag

  • 200 gram cashewnoten
  • 150 gram ontpitte medjool dadels
  • 50 gram cacaopoeder
  • 240 ml water
  • 120 mlĀ kokosolie

Derde laag

  • 200 gram cashewnoten
  • 100 ml kokosolie
  • 50 ml honing
  • 120 ml water
  • merg van een vanillepeul (of halve theelepel vanille poeder)

 

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediĆ«nten van de 1e laag in de blender of keukenmachine.Ā Maal het tot het goed fijn en kruimelig, maar plakkerig is. VerdeelĀ dit notenmengselĀ over de bodem vanĀ de taartvorm en druk goed aan.Ā Was je blender/keukenmachine en doe alle ingrediĆ«nten voor laag 2 in de blender/keukenmachine.Ā Verdeel dit vervolgens overĀ de 1e laag.Ā Maak je blender/keukenmachine weer schoon en doe alle ingrediĆ«nten voor laag 3 erin en schenk deze vervolgens voorzichtig op laag 2.Ā Optioneel: maak met een mes chocoladekrulletjes van je reepje pure chocola. Je kunt er zoveel op doen als je zelf wilt natuurlijk.Ā Laat je gezonde chocoladetaartĀ 4 uur opstijven in de koelkast.

 

Bron:Ā Foody.nl

Beeld: Focus on Foodies

Geef een reactie