Geen tijd en geen geld voor jouw droomproject? Onzin!

Geen tijd, geen geld, toch doen

Heb jij ook altijd het idee dat je tijd en geld tekort komt om je plannen uit te voeren? Je bent echt niet de enige. Veel mensen hebben het gevoel dat de tijd harder gaat dan ze fijn vinden en worstelen met een chronisch tijdgebrek. En met geld is het al net zo. Hoe moet dat nou met die plannen van je?

Geen paniek, want voor iedereen die denkt geen tijd en/of geld te hebben om ooit een waanzinnig plan, intensief project of een andere droom te realiseren, is er weer hoop. Marcel van Driel schreef hier een inspirerend en motiverend boek over dat perspectief biedt: Geen tijd, geen geld, toch doen.

Efficiënter door kritisch kijken

Tijd en geld zijn maar constructies en worden vaak verkeerd geïnterpreteerd. Marcel schept duidelijkheid en geeft je inzicht in hoe de tijd verloopt en wat jij er intussen mee doet, maar ook hoe je het anders kan doen. Want je kunt veel efficiënter met je tijd omspringen en dat lukt door kritischer te kijken naar hoe je je tijd indeelt en wat je daarin kan veranderen. Terwijl je leest over De Tijdvinder en Helweek, om maar wat te noemen, begin je langzaam maar zeker te vermoeden dat het mogelijk moet zijn om meer tijd te creëren dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden en ook nog op een vrij simpele manier!

Geldgebrek

Over geldgebrek is Marcel net zo duidelijk en optimistisch: dat hoeft echt geen belemmering te zijn om dingen waar je van droomt te realiseren13. Geld is niet meer dan een ruilmiddel en heel veel dingen zijn ook haalbaar zonder dat je zelf geld hebt. Je kunt daarbij denken aan crowdfunding, sponsoring en natuurlijk vragen of lenen, waarover Marcel ook helder is: vragen staat vrij en lenen kost geld. Maar er zijn ook andere vormen van kapitaal. Tenslotte is het niet het geld dat je nodig hebt, maar het gaat om wat je ermee wilt doen. Goederen en diensten zijn vaak ook op andere manieren te verzamelen.

Doen & durven

Heb je uiteindelijk de factoren tijd en geld voor elkaar, dan weerhoudt niets je meer om je plannen te gaan verwezenlijken, zou je zeggen. Dan speelt toch nog het derde aspect een rol: doen. En dat hangt samen met durven, niet bang zijn om te falen, gewoon lef hebben dus. Ook hierin krijg je ruim advies en bereik je uiteindelijk het punt (en doel van het boek): niets hoeft jou nog te weerhouden te doen wat je wilt, de keuze ligt helemaal bij jou persoonlijk!

Zelf heeft Marcel in de afgelopen twintig jaar zo het een en ander aan Waanzinnige Plannen (zoals hij dat noemt) gerealiseerd en inmiddels ruim vijftig boeken geschreven. Je zou hem dus met recht een ervaringsdeskundige kunnen noemen in het doen van dingen zonder daar onmiddellijk tijd of geld voor te hebben. Hij is er dan ook van overtuigd dat er geen direct verband is tussen het wel of niet realiseren van een plan en het hebben van geld en tijd. Je kunt er alles over lezen op zijn site: www.waanzinnigeplannen.nl.

Kortom

‘Geen tijd, geen geld, toch doen’ is to the point geschreven en bestaat uit korte hoofdstukken, hapklare brokken zoals Marcel het noemt, die allemaal beginnen met een relevante quote, zoals ‘Tijd is wat we het liefste willen maar het slechtste gebruiken’ van William Penn bij het hoofdstuk Hoeveel tijd hebben we nodig?. Met praktische oefeningen, linkjes naar filmpjes en heel veel tips en trucs word je geholpen om tijd te vinden en te winnen en kom je er daarnaast ook nog achter dat je in de meeste gevallen helemaal geen geld nodig hebt.

Geen tijd, geen geld, toch doen

Geen tijd geen geld toch doen / Marcel van Driel / Scriptum / ISBN 9789055949779 / € 12,50

Redactie: Just Enjoy Megazine

Foto: Shutterstock

Geef een reactie