Bloemkoolsoep

Ben je gek op bloemkool? Dan kun je deze romige bloemkoolsoep zeker wel waarderen! Deze soep is wat mild qua smaak, maar daarom zeker niet minder lekker. Wil je de soep wat meer pit meegeven? Top deze dan af met wat currypoeder, paprikapoeder en peper. En wist je dat bloemkool super gezond is? Er zit veel calcium en vitamine C in. Snel aan de slag dus.

Ingrediënten:

  • 1 ui, gesneden
  • 3 teentjes knoflook, gesneden
  • 3 aardappels (250 gram), in stukken gesneden
  • 1 middelgrote bloemkool, in middel grote roosjes
  • 500 ml plantaardige melk zoals amandel of haver
  • 500 ml groenten bouillon
  • paar flinke snuffen zout
  • paar flinken snuffen peper
  • currypoeder, topping
  • (gerookt) paprikapoeder, topping
  • verse tijm, topping
  • zonnebloempitten, topping
  • olijfolie, topping

Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en bak de uien voor 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuutje mee. Doe de aardappelen en bloemkool erbij en bak nog een minuutje. Schenk de plantaardige melk en bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10-15 minuten koken totdat de bloemkool zacht is. (Vind je de soep nog te dun? Zet hem dan weer even op het vuur en laat iets indikken.) Gebruik een staafmixer om de soep romig te maken. Voeg flink wat peper en zout toe. Verdeel de soep over 3-4 kommen. Garneer met de currypoeder, paprikapoeder, tijm, zonnebloempitten en olijfolie.

Eet smakelijk!

 

Bron: Foody.nl

Beeld:De Groene Meisjes

Geef een reactie