Ben jij een weekendwenser?

Wake-up call voor weekendwensers

Is maandag jouw minst favoriete dag van de week en leef je op vrijdag helemaal op omdat het weekend voor de deur staat? Dan ben je een weekendwenser en hebben we een goede tip voor je. Lees Wake-up call voor weekendwensers van Jan Dijkgraaf en ga weer lachend naar je werk.

Jan is als journalist jarenlang werkzaam geweest als (hoofd)redacteur bij tijdschriften zoals Panorama, Metro en HP/De Tijd, maar ook korte tijd bij PowNed. Die stoere, wat baldadige toon herken je terug in zijn, inmiddels tweede, boek. Het is een beetje mannen onder elkaar, maar voor iedereen, m/v, heel onderhoudend en vermakelijk om te lezen. Je zult regelmatig moeten lachen om de invalshoeken en de herkenbare voorbeelden waarmee Jan zijn adviezen illustreert. De tips liegen er niet om en er zitten heel wat eyeopeners bij die je helpen om het beste te maken van je werkzame bestaan. Het maakt niet uit of dat nu nog twee, twintig of veertig jaar is, de meeste tijd van je leven, hoe duf dat ook klinkt, besteed je op je werk. Dan kun je er maar beter de mooiste tijd van je leven van maken!

Vol humor & relativerend

Jan’s humorvolle, maar ook relativerende benadering van de haken en ogen binnen een arbeidsrelatie met je leidinggevende maken van Wake-up call een heerlijk boek om te lezen. Naast genieten zal je ook vaak een aha! moment beleven, want hoewel zijn adviezen niet heel nieuw zijn, maar in onbruik geraakt, zijn ze nu weer heel actueel. In onze anti-autoritaire maatschappij lijkt hiërarchie een ouderwets begrip geworden en vinden we het not done om ons naar gezag te schikken. Schijn bedriegt: we kunnen er lang of kort over praten, het is een feit dat je baas toch echt de key-figuur is en de regels van het spel bepaalt, daar kun je maar beter wel rekening mee houden.

Nieuwe tijden

Het tijdperk waarin we en masse van baan veranderden als we er zin in hadden en eisen konden stellen aan onze werkgever is voorbij. De betere banen liggen voor de meeste Nederlanders momenteel niet voor het oprapen en wie een fijne baan heeft, kijkt wel uit om die op te zeggen, ook al zijn er misschien dingen die iets minder goed bevallen. Je moet er dus het beste van maken en niet alleen maar naar de zaterdag gaan zitten verlangen. Word wakker! Je leeft maar één keer! Vind jezelf als werknemer opnieuw uit en bouw je eigen feestje op de werkvloer.

Alsof je luistert naar een vertrouwde collega…

Wake-up call leest alsof je luistert naar een joviale collega die je kunt vertrouwen en waar je het goed mee kunt vinden. Met zijn levenservaring weet hij precies wat je dwars zit en de adviezen die hij je geeft zijn misschien af en toe pijnlijk, maar heel waardevol. Je leest waarom je baas niet je vriend is, maar ook niet je vijand hoeft te zijn, hoe je weer zin in je werk kunt krijgen en kunt zorgen dat de baas ook weer zin heeft in jou en nog veel meer wat je helpt om anders tegen de zaken aan te kijken zodat je elke ochtend vrolijk op kunt staan en elke avond weer vrolijk gaat slapen en niet de hele werkweek lang alleen maar wenst dat het weer snel weekend is.
Wake-up call voor weekendwensers

Wake-up call voor weekendwensers/ Jan Dijkgraaf / Scriptum / ISBN 9789055949793 / € 16,95

Redactie: Just Enjoy Megazine

Foto: Shutterstock

Geef een reactie