Ken je deze aparte beautytrucjes al?

Soms doen we gekke dingen om er goed uit te zien. Als het maar werkt toch? Hieronder een aantal aparte beautytrucjes!

Koud water bij nagellak

Duurt het lang voordat je nagellak is opgedroogd? Dan is dit een handig trucje: dompel na het lakken je vingers in een ijskoud schaaltje met water. Binnen een mum van tijd is je nagellak droog en voelt het hard aan. Je zou ook je handen even in de vriezer kunnen houden. Hoe kouder het is, des te sneller het droogt.

Lepel voor gekrulde wimpers

Wil je je wimpers graag krullen, maar vind je een wimperkruller niet prettig? Het kan veel makkelijker. Pak een lepel, houd de bolle kant van de lepel achter je bovenste wimpers en duw met je duim de wimpers tegen de lepel. Door de warmte van je vinger en de wrijving gaan de wimpers vanzelf omhoog staan en hierdoor gaan je wimpers dus krullen.

Tandpasta tegen puistjes

Tandpasta is iets wat je altijd in huis hebt. Mocht je onverwachts een puistje hebben, smeer er dan wat tandpasta op voordat je gaat slapen.Tandpasta haalt onzuiverheden uit de verstopte poriën en droogt het puistje uit. Meteen de volgende dag zal je al verschil zien. Gebruik dan wel de originele witte tandpasta.

Azijn tegen blauwe plekken

Azijn is een goed middel om blauwe plekken zichtbaar te verminderen. Dit is namelijk een natuurlijk bleekmiddel. Dep een beetje azijn op de blauwe plek en de blauwheid zal al snel minder worden.

Post-its voor oog make-up

Met je eyeliner een ‘wing’ maken boven je oog is niet zo makkelijk. Vaak gaat de ene kant goed, maar is het aan de andere kant niet gelijk. Dit is natuurlijk erg frustrerend. Post-its kunnen hierbij helpen. Plak een post-it bijna verticaal langs je oog. Je kunt zelf kijken hoe de post-it het beste zit, zodat er een mooie ‘wing’ vormt. Nu kun je makkelijk met je eyeliner langs de post-it zodat het aan allebei de kanten gelijk zit. Handig toch?

 

Door: Rosella van der Meijden, Dieper in het Nu

Geef een reactie