10 opmerkelijke foodyfacts

Groente en fruit

Voeding, we hebben het dagelijks nodig. In dit artikel lees je 10 opmerkelijke feitjes over ons voedsel. Was jij op de hoogte van deze feitjes?

  1. In witte chocola zit geen cacaopoeder
    Deze vorm van chocola bevat alleen cacaoboter.
  2. Sommige bieren bevatten vis
    In sommige bieren zit vislijm. Een stof die wordt gebruikt om het bier helder te maken.
  3. Kwark is een kaassoort
  4. In spruitjes zit 3 keer zo veel vitamine C dan in sinaasappelen
    100 gram van deze groente bevat 150 milligram vitamine C.  Naast vitamine C bevatten spruitjes ook: kalium, magnesium, vezels, fosfor, vitamine A en vitamine B1.
  5. Een aardbei is geen vrucht
    Wat is het dan wel? Het is een schijnvrucht. Dit is een vrucht die volgens plantkundigen groeit uit een bloembodem.
  6. Watermeloen is familie van de komkommer
  7. Wereldwijd komt de meeste vanille uit Madagaskar
    Oorspronkelijk komt vanille uit Mexico. Maar de inwoners van Madagaskar produceren op dit moment de meeste vanille en zijn de hofleverancier van deze heerlijke smaakstof.
  8. Chocolade maakt je gelukkig
    Het eten van chocola zorgt ervoor dat het stofje Endorfine vrijkomt in je lichaam. Dit is een stofje dat zorgt voor een gelukkig gevoel.
  9. Rauwe groenten en fruit bevatten meer vitaminen en mineralen dan gekookte groenten en fruit
    Dit komt doordat veel vitaminen en mineralen verloren gaan tijdens het koken.
  10. Cranberry’s noemen we in Nederland ook wel veenbessen

Geef een reactie