De barbecue outfit musthave voor deze zomer

Barbecue outfit must have

Sta jij wel eens, zwetend achter de barbecue, gloeiende kooltjes en vet spetters te ontwijken? Of ben jij de rustigheid zelve, de ultieme grillmaster? In elk geval is je barbecue outfit niet compleet zonder deze barbecue outfit musthave!

Een barbecue kan best hectisch zijn. Wanneer je bezig bent de perfecte steak te grillen gaat al je aandacht naar je vuurtje en je vlees. Maar tegelijkertijd doe je nog tig andere dingen.

De juiste temperatuur, voldoende luchttoevoer, de tijd in de gaten houden. Vergeet niet je gasten te entertainen. Je eigenwijze zwager of buurman komt zich er even mee bemoeien. Het emmertje water tegen brandgevaar! Rond rennende huisdieren of kinderen. ‘Is de kip al gaar?’, hoor je om de drie minuten. Kortom, er komt heel wat bij kijken. Voor je het weet, verandert je achtertuin in een complete chaos.

Rustgevend gevoel

Barbecueën is multitasking. Je kookt het eten en temt tegelijkertijd het vuur. Naast een goede set barbecue gereedschap, vuurvaste (leren) handschoen, een goede barbecue en de juiste brandstof heb je nog één ding nodig voor de perfecte BBQ outfit. Als je er nog niet één hebt, dan is de kans groot dat hij op je verlanglijstje staat: het leren schort. Je leren BBQ schort zorgt er in elk geval voor dat jij zelf – en je kleding – tijdens de barbecue veilig is. Tegelijkertijd ziet je er super stoer uit. Dat is een rustgevend gevoel!

Waar moet je op letten?

Check het leer – Sommige leersoorten kunnen stug en zwaar zijn. Dat wil je niet om je nek hebben hangen als jij staat te toveren boven je BBQ of in de keuken. Kies voor soepel en licht leer. Soepel leer zorgt voor een comfortabele pasvorm. Door de souplesse van het leer valt het schort ook mooier om je lichaam. Ongeacht je postuur!

Size matters – Een verkeerde maat kan er knullig uitzien, maar is ook onhandig en dus gevaarlijk. Een te lang schort loopt moeilijk. Een te kort schort beschermd je kleding niet goed tegen hitte en spetters. Meet met een centimeter hoe lang, en hoe breed, jouw ideale schort moet zijn. Het hoeft niet op de millimeter nauwkeurig. Voor de ideale pasvorm, verstel je het schort in de hals en taille met banden.

Mooi meegenomen

Leren schorten zien er stoer uit, maar dat is niet het enige voordeel. Deze voordelige eigenschappen van leren schorten pak je mooi eventjes mee:

Minder wasgoed – Er wil nog wel eens iets ‘rondvliegen’ in the heat of the moment. Een leren schort is makkelijk af te nemen met een vochtige doek. Je beschermt je normale kleding tegen vuiligheid en dus: minder wasjes draaien!

Extra veiligheid – We weten allemaal dat een ongeluk in een klei hoekje zit. En de meeste van die ongelukken gebeuren thuis. Je leren schort is een stevig ‘harnas’… better safe than sorry!

Bron: www.xapron.nl

Geef een reactie